Home » » Vb.Net Select Case Ders 8

Vb.Net Select Case Ders 8

Select Case: if yapısına benzer.Şartlı işlemlerin olduğu durumlarda kullanılır.
Kullanımı:
Select Case Değişken
Case 1:
Case2:
.
.
Case n:
Case Else
End Select 
Örnek :
Uygula butonuna tıklandığı zaman Combo’dan seçilen rengi label2′ye uygulayan programın kodlarını yazınız. Sorunun form görüntüsü yukarıdadır. (comboBox’a üç seçenek eklenecek.Kırmızı,Mavi,Beyaz)
Eklenen comboya seçenek eklemek için : comboyu seçtikten properties’ten items’ın (yukarıdaki resimde belirtilmiş) yanındaki üç nokta tıklanır.Ekrana gelen menüye seçenekler yazılır.Sorumuzda seçilen seçeneğe göre işlem yapacığımız için select-case kullanıyoruz. Combo’da o anda seçili ifadeyi Text özelliğine bakarak alıyoruz.(comboBox1.Text).  case “Kırmızı” : label2.ForeColor=Color.Red — >  comboda seçili seçenek Kırmızı ise label2′nin yazı rengini kırmızı yap.Diğer satırlarda aynı şekilde. case else ise bu seçenekler dışında herhangi bir şey olursa nelerin yapılacağını kodlarız.

Örnek:
Uygula butonuna tıklandığı zaman Combo’dan seçilen rengi ve yazıyı label2′ye uygulayan programın kodlarını yazınız. Sorunun form görüntüsü1. örnek ile aynıdır. (comboBox’a üç seçenek eklenecek.Kırmızı,Mavi,Beyaz)


Örnek:
Ortalamaya göre öğrencinin notunu  label6′da görüntüleyen  programın kodlarını Select case kullanarakyazınız.
not:Puana göre not aralıkları
0-24 –>  0 ;  25-44 –>  1 ;  45-54 –>  2  ;  55-69  –> 3  ;  70-84  –> 4  ;   85-100 –>  5

Yukarıdaki gözüktüğü gibi Case Else yanlış girişi önlüyo. puan 0-100 arasındaki  sayılar dışında tüm veriler için ekrana hata mesajı getiriyor. 
 
Support : Vaganzi
Copyright © 2013. Visual Studio Kod Bankası - All Rights Reserved
Powered By Vaganzi